Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle ilimizde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. 

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.  

Çelenk sunumunun ardından Valilik makamında düzenlenen Tebrikat Töreni'ne katılan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, mülki ve askeri erkanla beraber Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Ahmet Önal'a bayram tebriklerini iletti. 

Tebrikat Töreni sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, il protokolü ile Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen Geçit Töreni'ne katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okumasıyla başladı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların akabinde şiirlerin okunması ile devam etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı tören alanında bando eşliğinde askeri personel ve askeri araçlar tarafından Geçit Töreni düzenlendi. 

30 Ağustos Zaferi'nin milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yeri ve anlamı olan bir zafer olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, "Bu büyük zafer ile ülkemiz ve milletimiz üzerinde hain emelleri olanlar ve onlara uşaklık edenler, maddi olarak güçlü olsalar da Türk milletinin imanı ve vatan sevgisi karşısında tutunamayıp hain emelleriyle birlikte denize sürüklenmişlerdir. Bizler de Kırıkkale Üniversitesi olarak atalarımızın canları pahasına koruduğu bu güzel vatanı; her  alanda zirveye taşımaya, bu kapsamda kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya ve en önemlisi bu amaca gönül vermiş gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Allah, tüm şehitlerimize rahmet eylesin. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." dedi.